Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_imgspot_img

EN FUZZ 5

spot_img

Benzer Yazılar

Ölümlü Dünya 2 İncelemesi – Son Derece Başarılı bir Devam Filmi

Ölümlü Dünya’nın ilk filmini izlediğim zaman büyük bir keyifle çıkmıştım sinema salonundan. Devam filminin aynı derecede kült ve kaliteli olması için bir mucize gerektiğinin farkındaydım. Feyyaz Yiğit‘in espiri kalitesi, Ali Atay’ın senaryo ve absürd mizah hakimiyetinin sonuna dek kullanıldığı bu filmin devam filmi muhtemelen çok daha sönük bir devam filmi ile devam edecekti. Tekrara düşmeden mizahlarını devam ettirmeleri için bir mucize olması gerekiyordu.

O Mucize Oldu

Yazının girişinde çok ümitsiz başladığımın farkındayım. Ancak devam filmlerine karşı bir endişem var her zaman. Çoğu komedi yapımı devam projelerinde aynı mizah kalıbı ve senaryo takibini koruyabilmek adına genelde özgür hareket alanlarını kaybediyor ve mizah kalitelerinde düşüş yaşıyor. Ancak Ölümlü Dünya için aynısı geçerli değildi. Her sahnesinde bir kahkaha barındıran, akıcılığı hiç bozulmayan ve heyecanı hiç düşmeyen muhteşem bir senaryo ile karşımızda Ali Atay ve ekibi bu sefer.

Muhteşem bir Ekip Seçimi

Komedi yapımlarındaki en riskli kısımlardan birinin cast seçimi olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla oyuncuların homojen bir uyuma girmemesi nedeniyle gülmediğim güzel senaryolar kadar ekibin homojen yapısı ve uyumundan kaynaklı kahkahalar ile güldüğüm kötü senaryolar da var.

Ali Atay‘ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Ölümlü Dünya 2, senaryosu Ali Atay, Aziz Kedi ve Feyyaz Yiğit‘e ait. 2018 yapımı Ölümlü Dünya, seyirciler tarafından büyük bir beğeni toplamış ve devam filmi için büyük beklentiler doğurmuştu. Hatta gişelerde elde edilen başarılar, üçüncü bir filmin gelebileceği umudunu doğurdu. Sinema salonları, filmin ilk hafta sonundaki gösterimi sırasında oldukça kalabalıktı. Ölümlü Dünya 2’nin vizyon tarihi, Zeki Demirkubuz’un Hayat adlı filmiyle çakıştığı için ertelenmişti.

Başrollerinde Türkiye’nin hem çok sevilen hem de son yıllarda parlayan yıldızlarının bulunduğu filmde Feyyaz Yiğit, Doğu Demirkol, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Ahmet Mümtaz Taylan, Mehmet Özgür, Özgür Emre Yıldırım ve Reha Özcan gibi isimler yer alıyor. Bu muazzam kadroya Giray Altınok‘un katılımıyla birlikte, izleyiciyi büyüleyen keyifli bir film ortaya çıktı.

Giray Altınok seçiminin ne kadar isabetli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Şu an bluTV’de yayınlanan “Prens” isimli yapıtından da sonra gözümdeki imajı tamamen değişen bir isim Giray. İyi bir yazar ve başarılı bir komedi oyuncusu olması bir yana absürd mizah için çok doğru bir isim olduğunu belli ediyor. Fuzz İstasyonu kadrosu olarak bizler Prens‘i de izleme listenize almanız gerektiğinin altını çizelim.

Feyyaz Yiğit dokunuşu

Ekip seçiminin başarısından bahsederken senaryo yazımında da inanılmaz bir uyum oluştuğunu gözlemlemek mümkün değil. Oyuncuların pek çoğunun önceki projelerden birbirlerine aşina olduğu gibi senaryo ekibinin de birbirine aşina olduklarını ve uyumlu çalıştıklarını kolaylıkla gözlemleyebiliyoruz. Feyyaz Yiğit, Aziz Kedi ile birlikte çalıştıkları Gibi dizisinde gösterdikleri uyumlu senaryo anlayışını, Ölümlü Dünya 2 projesinde de başarıyla sürdürüyor. Gibi‘nin ardı ardına gelen sezonları, ikilinin kalemlerinin hala taze ve etkili olmasını sağlayarak, Ölümlü Dünya 2 senaryosuna olumlu bir katkıda bulunmuş gibi görünüyor. 2019 yılında seyirciyle buluşan Cinayet Süsü, Ali Atay‘ın aynı yazarlar ve benzer bir kadro ile çalıştığı bir proje olduğu için Ali Atay ile beraber son derece kült bir senaryo ekibi ortaya çıkmış diyebiliriz.

Başkan Dündar Dinç Geliyor!

Spoiler vermeden sahneleri anlatmak çok zor. Önceki filmde Anadolu Tat 1071 jingle’ı ile akıllarımızda kalan Ölümlü Dünya bu serisinde de Dündar Dinç jingle’ı ile aklımızda kalmayı başarıyor.

Mizahı ve filmi Jingle ile desteklemek son derece iyi bir psikolojik pekiştireç. Ölümlü Dünya‘nın ilk filminden çıktığım zaman Anadolu Tat 1071 jingle’ı günlerce aklımda kalmıştı. Aynı etkiyi burada da yaşadım. Seçim otobüsü başlı başına komik bir mizah olmasıyla beraber ekip prodüksyon konusunda seviye atlamış. Ali Atay‘ın müziğe olan yakınlığını filmlerinde kullanması ve müzikler ile izleyiciyi buluşturmasına Leyla ve Mecnun‘dan beri alışığız.

Açıkcası bana bu kısım biraz Kalt’ın videolarından birisini anımsattı. Belki de bu jingle Ozan Akyol‘un kaleminin ilhamı ile çıkmış bir jingle olabilir kim bilir? Her halükarda kayıt ortamının bundan farklı olduğunu düşünmek çok zor. Bunun cevabını okurlarımıza bırakıyoruz.

Sinema Salonundan Çıkmak Ölümlü Dünya 2’den Kopmanız için Yeterli Değil!

Ekipten bahsettikçe bahsetmeye devam etmek istiyorum resmen. Bu yaratıcılık filmin Marketing ekibine dek işlemiş olacak ki sarı site’de filmin minibüsünü yaratıcı şekilde satışa çıkarmaya dek giden güzel bir reklam stratejisi izlemişler. Kimin fikriydi bu bilmiyoruz ancak sinema salonundan sonra bile filmin içerisinden çıkmakta zorlanmamızı sağlayan güzel bir detay olmuş.

Ölümlü Dünya 2 Sahibinden Reklamı

Ayrıca yakın zamanda benim de deneyeceğim inanılmaz bir fikir daha yapılmış. Film’in GTA V’te RolePlay serverı yapılmış! Yakın zamanda oynama fırsatı bulursam hakkında bir oyun yazısı paylaşacağım kesin. Bu fikirleri ekip nereden buluyor bilmiyorum ancak bildiğim tek şey çıtayı sadece sinema konusunda değil reklamcılık konusunda da yukarıya taşımış Ölümlü Dünya ekibi.

Ölümlü Dünya 2

Berk Mete

Psikolog, Mete Records ve Fuzz İstasyonu'nun kurucu insanı. Kültür mantarı ve sofistike isviçre çakısı.

Berk Metehttps://buzzistasyonu.com
Psikolog, Mete Records ve Fuzz İstasyonu'nun kurucu insanı. Kültür mantarı ve sofistike isviçre çakısı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar